Stresspædagog Maria Bartholomé skriver om hverdagsro

Hverdagsro på nervesystemet

Hverdagsro på nervesystemet

I en travl hverdag er det ikke ualmindeligt at opleve en konstant strøm af aktiviteter, aftaler, forpligtelser og uforudsigelige situationer - alt sammen noget der kan være med til, at bidrage til uro og øget stressniveau for både voksne og børn. 


Vi kender nok alle følelsen af, at der ikke er timer nok i døgnet, og at man til tider kan føle sig fanget i hamsterhjulet. Og selvom det (desværre) bliver mere og mere ”almindeligt” for mange, så er det hverken givende eller sådan det skal være. Men uanset hvordan vi vender og drejer det, så får vi ikke flere timer i døgnet. Det handler derfor om at skabe de bedste rammer og betingelser for at have det godt og undgå for meget uro omkring sig - fysisk såvel som mentalt. 


Der er MANGE måder at gøre det på, og rigtig mange steder man kan sætte ind, og det er også derfor jeg arbejder helhedsorienteret med mine klienter - Fordi tingene hænger sammen. Først og fremmest er det vigtigt at få fyldt noget på vores energikonto, så vi får mere ro og overskud til det vi gerne vil.

Ligesom på din bankkonto:

Hvis du kun bruger af den, så ender den med at blive tømt og måske endda gå i minus. Der skal derfor løbende sættes noget ind på kontoen, så den altid står i plus. Sådan er det også i forhold til vores energi- og stressniveau. 


Hvordan lader du, dit barn og din familie bedst op? Og hvilke ting tærer derimod på energien og overskuddet? 


For at kunne komme nemt i gang, har jeg i samarbejde med Forældrebutikken udviklet produkterne “Hverdagsro” og “Stjernero”. Begge er redskaber der på en overskuelig og børnevenlig måde, kan være et lille skridt mod mere ro, overskud og “energi på kontoen “.

hverdagsro

 

Hvorfor? Fordi ro i hverdagen er så utrolig vigtigt for at undgå og mindske stress, idet det skaber trygge rammer med stabilitet og forudsigelighed. Når der er ro, er der også mere tid og overskud til at håndtere udfordringer, løse konflikter, skabe gode rutiner, og alle de andre ting vi gerne vil nå i hverdagen. Desuden giver det mulighed for at genoplade batteriet, og have kvalitetstid sammen som familie. 


Visuel struktur og stressreducerende aktiviteter kan derfor tilsammen være en god og effektiv måde at skabe mere balance og trivsel på; En struktureret tilgang til hverdagen, der kan reducere kaos og skabe en følelse af ro og overblik - Noget der er afgørende for at forebygge og mindske stress. 


Med Hverdagsro får du både et godt overblik og masser af inspiration, samtidig med at du og dit barn sammen kan udforske og afprøve de mange aktivitetsforslag, som både er sjove, hyggelige, givende og guf for nervesystemet. Start dér hvor det føles mest overskueligt for jer, og tilpas dem til jeres behov. Stjernero kan både bruges for sig selv og som en del af Hverdagsro - Stjernero er nemlig en vejrtrækningsstjerne vi har udviklet, hvor jeg har lavet en guidet lydfil til - Perfekt inden sengetid eller når I kommer hjem efter arbejde, institution og skole, og lige har brug for “at lande” og få en pause.


Som stresspædagog er det vigtigt for mig, at jeg i mit arbejde gør tingene meget visuelle. At give “billeder på stress”. Mit mål er nemlig at gøre det lidt komplicerede emne “stress” (og det der følger med) mere enkelt og overskueligt at forstå - Både for voksne og i børnehøjde. For jo nemmere og mere overskuelig vores hverdag er, jo mere nemmere er det også at have energi og overskud til at få tingene gjort, og sandsynligheden for at lykkes er dermed større. 


Oplever du, at dit barn ofte har ondt i maven, hovedpine eller er mere træt og irritabel end normalt?

Så kan det være tegn på, at nervesystemet er overstimuleret – Det er kroppen, der prøver at fortælle noget. Du har mulighed for at modtage min guide “Viser dit barn tegn på stress? Lær tegnene at kende, og hjælp dit barn videre”. Det koster dig ikke en øre, men du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet – Så lander guiden i din indbakke lige om lidt.

Har du og dit barn brug for personlig hjælp til at komme i gang med at skabe åndehuller, og slippe stress og overstimulering, så er du altid velkommen til at skrive til mig, så vi kan finde den løsning, der passer bedst til jer.

stresspædagog maria bartholome
Produkter i artikel