Børne timeren på børnebøger

Sådan bruger du en Visuel Timer til at fremme selvstændighed

Sådan bruger du en Visuel Timer til at fremme selvstændighed

Har du nogensinde følt at tiden flyver af sted, mens du forsøger at jonglere en masse små gøremål samtidig med at der bliver stillet flere og flere krav? Mange voksne kan nikke genkendende til dette, men det er faktisk også en situation mange børn står i til daglig, allerede inden de har lært klokken. 

I en verden, hvor tid er en kostbar ressource, er evnen til at styre og organisere sin tid en uvurderlig færdighed. Dette gælder ikke kun for voksne, men også for børn, der skal jonglere med skole, lektier, fritidsaktiviteter og sociale forpligtelser. Effektiv tidsstyring er ikke kun nøglen til at få tingene gjort; det er også en vigtig kompetence, der fremmer selvstændighed og ansvar hos børn.

Her hos Forældrebutikken er vi stolte af at kunne tilbyde den Visuelle timer til alle typer børnefamilier. en timer er et visuelt tidsstyringsværktøj, der giver børn mulighed for at se tiden forløbe på en konkret og håndgribelig måde. Ved at lære børn at bruge den Visuelle Timer kan de bedre forstå konceptet omkring tidsstyring og tage ansvar for deres tid.

I dette blogindlæg vil vi gå lidt i dybden med hvordan børn kan bruge den Visuelle  Timer til at planlægge deres daglige aktiviteter, organisere deres tid og opretholde deres fokus og koncentration. Ved at give dem redskaberne til at håndtere deres tid effektivt, kan vi ikke kun hjælpe dem med at blive mere fokuserede, men også styrke deres følelse af selvstændighed og ansvar.

Læs med, mens vi udforsker, hvordan den Visuelle Timer kan være et uvurderligt redskab til at fremme effektiv tidsstyring og selvstændighed hos børn i deres daglige liv.

den visuelle timer

Den Visuelle Timer:

Den Visuelle Timer er ikke bare et almindeligt ur; det er et innovativt og effektivt redskab til visuel tidsstyring, der har vist sig at være særligt nyttigt for børn i alle aldre. Hvad der adskiller den Visuelle Timer fra traditionelle ure er dens visuelle repræsentation af tiden. I stedet for at vise klokkeslættet, præsenterer den Visuelle Timer tiden som en farveskive, der gradvist forsvinder, mens tiden går.

Denne visuelle tilgang til tidsstyring gør det lettere for børn at forstå, hvor lang tid de har til rådighed til en given opgave eller aktivitet. I stedet for at skulle forholde sig til abstrakte tal, får de en konkret og håndgribelig fornemmelse af den tid, de voksne taler om hele tiden. Dette gør det lettere for dem at afkode hvor meget tid der er tilbage til deres aktivitet, eller bliver mindet om hvornår man skifter mellem aktiviteterne, uden at man som forældre skal tælle ned. 

Uanset om det bruges til at hjælpe børn med at holde styr på deres lektier, fokusere på en opgave eller styre deres skærmtid, er den Visuelle Timer et alsidigt redskab, der kan tilpasses til en bred vifte af formål. Med sin enkle og effektive design er det let at bruge for børn i alle aldre og kan være en værdifuld ressource for at fremme effektiv tidsstyring og selvstændighed.

Fordele ved at bruge den Visuelle Timer i familien:

At introducere børn for en timer er som at åbne døren til en magisk verden af effektiv tidsstyring og stressfri planlægning. Uanset om dine børn er små nok til at snuble over legetøjet eller store nok til at jonglere med skoleprojekter, er den Visuelle Timer et alsidigt værktøj der kan følge barnets udvikling og behov. 

 1. Fremmer fokuseret aktivitet:
 • Små børn kan have svært ved at forstå begrebet tid, og det kan være en udfordring at holde dem fokuserede på en enkelt opgave. Ved at bruge en timer som en visuel repræsentation af tiden, kan de bedre forstå, hvor lang tid forældrene forventer, de holder fokus på en aktivitet, eller hvor længe de skal vente på den næste aktivitet. På samme måde kan teenagere bruge den Visuelle Timer til at planlægge deres studietid og holde sig fokuserede på deres lektier.
 1. Skaber en følelse af ansvar:
 • Når børn lærer at bruge timeren til at styre deres tid, lærer de også at tage ansvar for deres handlinger og beslutninger. Ved at se tiden forløbe på den Visuelle Timer, bliver de mere bevidste om, hvor lang tid de bruger på forskellige aktiviteter, og de bliver bedre til at prioritere deres tid effektivt. 
 1. Reducerer stress og angst:
 • For større børn og teenagere kan manglen på tidsstyring føre til stress og angst, især når de skal jonglere med mange forskellige opgaver og forpligtelser. Ved at bruge den Visuelle Timer til at planlægge deres tid kan de reducere følelsen af overvældelse og få mere kontrol over deres hverdag.
 1. Fremmer selvstændighed og organisering:
 • Når børn lærer at bruge den Visuelle Timer, udvikler de også vigtige færdigheder som selvstændighed og organisering. De lærer at planlægge deres tid, sætte realistiske mål og holde sig til deres tidsplaner, hvilket er værdifulde færdigheder, de vil have gavn af resten af deres liv.
 1. Styrker kommunikationen i familien:
 • Endelig kan brugen af en timer også styrke kommunikationen i familien. Ved at have klare forventninger til, hvor lang tid forskellige aktiviteter skal tage, kan det hjælpe med at undgå konflikter og misforståelser, hvilket skaber et mere harmonisk og roligt familiemiljø.

Sådan bruger du den Visuelle Timer

 1. Indstil tiden: Indstil tiden ved at rotere knappen i midten med uret så den farvede skive udfylder det ønskede tidsrum, og timeren vil begynde at tælle ned.
 2. Se tiden forsvinde: Som tiden går, vil den farvede skive på timeren langsomt forsvinde, indtil tiden er gået.
 3. Stop timeren: Når tiden er udløbet, vil timeren begynde at bippe, og den farvede skive være helt forsvundet. For at stoppe alarmen trykker man blot på toppen af uret eller lader det ringe ud. 

Hvordan kan tidsstyring give selvstændighed

At lære at håndtere sin egen tid er en vigtig del af at udvikle selvstændighed hos børn. Ved at introducere dem for redskaber som en timer, kan vi give dem værdifulde færdigheder til at tage kontrol over deres dagligdag og opgaver.

 1. Øget ansvar:
 • Når børn lærer at bruge den Visuelle Timer til at planlægge deres tid, får de også ansvaret for at overvåge og administrere den. Dette hjælper dem med at udvikle en følelse af ansvar for deres handlinger og beslutninger.
 1. Selvstændig planlægning:
 • Ved at bruge den Visuelle Timer kan børn lære at planlægge deres tid og sætte realistiske mål for, hvad de kan opnå inden for en given tidsramme. Dette fremmer deres evne til at tage initiativ og organisere deres daglige aktiviteter selvstændigt.
 1. Prioritering af opgaver:
 • Den Visuelle Timer giver børn mulighed for at se, hvor meget tid de har til rådighed for forskellige opgaver og aktiviteter. Dette hjælper dem med at prioritere deres tid og fokusere på de opgaver, der er vigtigst eller mest presserende.
 1. Udvikling af selvdisciplin:
 • Ved at bruge den Visuelle Timer til at strukturere deres tid lærer børn også at udvikle selvdisciplin. De lærer at modstå fristelsen til at blive distraheret og i stedet forblive fokuserede på deres mål, indtil tiden er gået.
 1. Følelse af opnåelse:
 • Når børn bruger den Visuelle Timer til at styre deres tid og fuldføre deres opgaver, oplever de en følelse af opnåelse og tilfredshed. Dette styrker deres selvtillid og selvværd og motiverer dem til at fortsætte med at arbejde hårdt og være produktive.

Ved at fremme selvstændighed gennem tidsstyring med hjælp fra redskaber som den Visuelle Timer, giver vi vores børn mulighed for at udvikle vigtige livsfærdigheder, der vil gavne dem på lang sigt.

Inkludering af den Visuelle Timer i jeres dagligdag:

At integrere en timer i familiens daglige rutiner kan være en enkel, men effektiv måde at skabe struktur og organisation på. Her er nogle måder, hvorpå du kan inkludere Børnenes timer i din dagligdag:

 1. Morgenrutiner: Brug en timer til at hjælpe børn med at forstå, hvor lang tid de har til at gøre sig klar om morgenen, fra påklædning til tandbørstning og morgenmad.
 2. Lege og aktiviteter: Under leg og kreativt arbejde kan en timer hjælpe børn med at fordele deres tid mellem forskellige aktiviteter og undgå konflikter omkring, hvem der har brug for tid på en bestemt leg.
 3. Legetid: Brug timeren til at indstille en begrænset skærmtid eller legetid, så børnene kan nyde deres aktiviteter, men også lære at forvalte deres tid effektivt.
 4. Studietid: For større børn og teenagere kan en timer være et nyttigt redskab til at planlægge og strukturere deres studietid, hvilket hjælper dem med at undgå overspringshandlinger og blive mere produktive.

Ved at inkludere den Visuelle Timer i jeres daglige rutiner kan I skabe en mere organiseret og harmonisk hverdag, hvor alle familiemedlemmer føler sig mere trygge og selvsikre i at styre deres tid.

Til slut

Den Visuelle Timer er ikke blot et ur; det er et kraftfuldt redskab til at lære børn at forstå, administrere og værdsætte tiden. Gennem visuel tidsstyring giver timeren børn mulighed for at udvikle vigtige færdigheder som fokus, ansvar, selvstændighed og organisering.

Ved at bruge en timer som en del af børnenes dagligdag kan børn lære at prioritere deres tid, blive mere produktive og føle sig mere selvsikre i at styre deres egne aktiviteter. Samtidig kan det også bidrage til et mere harmonisk og organiseret familieliv, hvor alle familiemedlemmer har klare forventninger til, hvordan tiden skal bruges.

Så lad os sammen omfavne den Visuelle Timer som vores allierede i kampen mod tidens tyranni og skabe en hverdag, hvor tiden arbejder for os, ikke imod os.

 

Find den Visuelle Timer her!

 

Produkter i artikel