forældrebutikkens logo samt billede af stresspædagog maria bartholome

Stresspædagogen anbefaler

Stresspædagogen anbefaler

Vi er glade for at præsentere Maria Bartholomé, vores dygtige stresspædagog og partner her på Forældrebutikken. Med hendes skræddersyede tilgang til stresshåndtering og vores fælles mål om at skabe mere ro og balance i familielivet, er Maria din perfekte støtte til at tackle hverdagens udfordringer. Derfor har vi inviteret Maria til at dele ud af sine gode råd her på bloggen. 

I dette blogindlæg fortæller Maria Bartholomé om de for hende 5 bedste produkter fra Forældrebutikken, til familier der har brug for visuel struktur, for at hjælpe børnene godt igennem deres hverdag. 

Mine 5 bedste anbefalinger til Forældrebutikkens produkter

Mit navn er Maria, og jeg er indehaver af Maria Bartholomé. Jeg er stresspædagog og hjælper kvinder og børn(-efamilier) med at slippe stress & spændinger, gennem blandt andet stresscoaching, massage, mentaltræning og afspænding. Og derudover forskellige kombinationer af onlinekurser.

Igennem mit arbejde som blandt andet stresscoach og pædagog, ved jeg hvor afgørende visuel struktur og overblik er for os alle i en travl hverdag - og særligt for børn er det en stor fordel at tingene er visuelle og nemme at se og forholde sig til.

Der er mange gode grunde til at bruge visuel struktur! Eksempelvis skaber piktogrammer og rutinebaserede kalendere en forudsigelig daglig rutine for børn. Denne forudsigelighed skaber tryghed, fordi dit barn ved hvad det kan forvente, og kan forstå hvad der sker på forskellige tidspunkter – Dette kan i sig selv være med til at reducere følelsen af overvældelse og stress og berolige nervesystemet.

Derfor har jeg lavet denne anbefalingsliste med de 5 af Forældrebutikkens produkter, der efter min mening som stresscoach og pædagog, giver ekstra meget mening!

- Maria Bartholomé

 

1. Energi batteriet

Energibatteriet er et redskab jeg selv bruger som stresscoach, fordi det er et meget konkret og nemt forståeligt billede på hvordan energiniveauet ser ud. Og det er SÆRLIGT velegnet til børn, fordi det er en meget enkel og visuel måde at kunne forholde sig til ens energiniveau på – eller stressniveau om man vil.

Ved at visualisere energiniveauet som et batteri, kan børn nemmere sætte ord på hvordan de har det, samtidig med at de lærer at mærke hvornår de føler sig trætte, overstimulerede, friske osv. Desuden kan det sætte gang i snakken om, hvordan man også skal huske at genoplade sit batteri, så det ikke ender med at løbe tør.

energi batteri samt stjerne piktogram

 

 Find Energibatteriet her

2. Inde & ude aktiviteter

Piktogramsættene med henholdsvis inde og ude aktiviteter, er både en god måde at skabe overblik over dagens aktiviteter, og også en idébank som barnet kan vælge udfra.

Desuden er leg og bevægelse en vigtig del af hele fundamentet for at kunne trives, udvikle og lære. Kombinationen af blandt andet krea, leg, bevægelse, frisk luft & natur bidrager til sansestimulering og kan hjælpe barnet med at regulere energiniveauet, fremme bedre søvn og reducere stress.

piktogrammer med inde og ude aktiviteter

 Find inde og ude aktiviteter her!

3. Hverdag + tjekliste

En tydelig rutine og planlægning af hverdagen hjælper med at skabe forudsigelighed, hvilket kan være med til at reducere stress og overstimulering, samt fremme ro og tid til nærvær. Det skaber også en følelse af tryghed, fordi de ved hvad de kan forvente. Piktogrampakken med forskellige hverdags-gøremål, gør det til en sjov og børnevenlig aktivitet at finde frem til dagens gøremål og rækkefølge, og løbende ”samle op” og sætte flueben ved de aktiviteter der er gjort.

Piktogrampakke hverdag

 

 Find piktogrampakken her!

4. Humør & følelser

At sætte ord på sine følelser og humøret generelt, kan hjælpe børn med at forstå sig selv bedre, mærke efter, og kommunikere deres behov, tanker og eventuelle bekymringer. Det er desuden en god måde for barnet at lære at håndtere stress og pres, på en sund og naturlig måde. Hvis ikke dit barn er så glad for at snakke om følelser, er det også en nem måde at kommunikere på, fordi barnet blot skal ”vælge” én af de 20 forskellige ”følelser”-piktogrammer.

Tavle med piktogrammer der viser følelser

 

 Find følelsespiktogrampakken her!

5. Fleksibel kalender

En fleksibel ugeplan eller kalender kan være med til at skabe struktur (og dermed mere ro) og organisere jeres tid. Det giver et klart overblik over aktiviteter, måltider, legeaftaler, sengetid, aftaler og eventuelle ansvarsområder, så det er nemt at forholde sig til og følge med i. Dette kan igen være med til at reducere stress og sikre et godt overblik for både børn og voksne.

Fleksibel ugeplan

 

 Find den fleksible kalender her!

stresspædagog Maria bartholome

Er du blevet endnu mere nysgerrig på Maria Bartholomés arbejde og hvordan hun kan hjælpe dig videre i din søgen på ro i familien, kan du besøge hendes hjemmeside!

Produkter i artikel