stresspædagog om sommerferie ro

Skab ro i sommerferien med stresspædagogens råd

Skab ro i sommerferien med stresspædagogens råd

Sådan finder du RO i sommerferien med børn. 

Sommerferien er en tid fyldt med forventning og glæde, og forhåbentlig en masse dejlige oplevelser. Men det kan også være en udfordring at finde ro i en ferie, uanset om I tilbringer ferien derhjemme (hvor rutinerne – lad os være ærlige - ofte kommer nederst i bunken af prioriteringer) eller om I rejser til spændende destinationer med en overflod af nye indtryk. Derfor er det også vigtigt at kunne skabe et rum for ro og afslapning. 


For uanset om det er de gode rutiner der bliver nedprioriteret (og det kender vi vidst alle sammen godt) eller om det vælter ind med nye indtryk, så kan det være virkelig overvældende. For såvel børn som voksne.

 

Her kommer derfor nogle af mine bedste tips til, hvordan du og dine børn kan finde bedst muligt ro i sommerferien:


  • Skab en smule struktur: Selvom ferien er en tid til hygge og afslapning, så vil en vis struktur være beroligende. Lav en simpel daglig plan, der inkluderer tid til leg, hvile, og hvad I ellers måtte have af vigtige rutiner for jer. Dette giver en følelse af forudsigelighed og hjælper dit barn med at føle sig mere tryg - Men der skal naturligvis også være plads til spontanitet! Det handler om at finde balancen. Brug evt. en 

    fleksibel tjekliste

     fra Forældrebutikken, som kan tilpasses lige til jeres behov. 
  • Prioriter tid til afslapning: Når der (måske) sker en masse nye eller anderledes ting i en ferie, så kan det godt betyde et lidt øget stressniveau og et batteri der hurtigere bliver drænet. Så prioriter også tid til ren afslapning. Lav fx en hyggekrog med puder og tæpper, hvor I kan læse bøger sammen, lytte til musik, spille brætspil eller bare slappe af.
Det er fristende at fylde ferien med en masse planlagte aktiviteter, men det er vigtigt at finde balance. Sørg for at inkludere både stimulerende og afslappende aktiviteter, såsom kreative projekter, sportsaktiviteter og stille tidsfordriv som at male eller puslespil.

  • Gå på opdagelse i naturen: Naturen er nemlig en fantastisk kilde til ro og fordybelse. Tag på små ture i skoven, ved stranden eller i en nærliggende park. Lad børnene udforske og bruge deres sanser - Naturen hjælper os for alvor med at lade batteriet op. 

  • Prioriter søvn: Ferie eller ej, så er det bare så vigtigt for både børn og voksne at få tilstrækkelig søvn. Hold fast i en sund søvnrytme, der giver alle mulighed for at hvile og genoplade energien. Find inspiration til gode søvnvaner i mit tidligere blogindlæg.

  • Nyd det! Vi bruger ofte meget tid oppe i vores hoveder på at tænke, planlægge og måske bekymre os. Så husk også bare at nyde det - at være nærværende og tilstede i øjeblikket med dine børn. Lad dig fordybe i de små glæder og øjeblikke, ferien har at tilbyde.

Jeg håber at du kan bruge et eller flere af mine råd, og at de vil hjælpe dig og din familie til en mere rolig ferie!

Selvfølgelig vil du gerne hjælpe dit barn med at finde ro, “få skuldrene ned” og få en pause, og fyld endelig ferien med masser af det. 


Måske du også har hørt at afspændingsøvelser er effektive, men kender du så også følelsen af, at du simpelthen ikke ved hvordan du skal gøre eller hvad du skal sige?

For hvad nu hvis du siger eller gør noget forkert? Eller ikke har overskuddet eller tiden til selv at skulle “finde på”? Jeg forstår dig godt, og jeg har løsningen til dig! En tekstet guide (pdf) du nemt kan læse op for dit barn – Jeg fortæller dig præcis hvad du skal gøre, så det bliver nemt og overskueligt. I får altså alle fordelene og nærværet ved en stille stund sammen, men uden alle bekymringerne og tvivlen. En mulighed for at du selv kan lave en fysisk afspænding med dit barn, men uden hele frustrationen ift. hvad du skal sige og gøre, og følelsen af at skulle opfinde den dybe tallerken. Det er nemt, effektivt og en skøn chance for dig og din familie, som forhåbentlig giver jer stor værdi i hverdagen. Få sendt en tekstet guide direkte til din mail – læs mere og køb den her https://mariabartholome.dk/tekstet-guide-til-foraeldre/