billede af vores forskellige piktogram størrelser

Vi har piktogrammer til det hele!

Vi har piktogrammer til det hele!

Er du på udkig efter den rette størrelse piktogrammer til din institution? Lad os hjælpe dig med at navigere gennem mulighederne, så du kan finde den bedste løsning til børnenes behov. 

Hvis du arbejder i en institution, ved du, hvor vigtigt det er at skabe et miljø, der er nemt at forstå og navigere i for børnene. Og her kan valget af piktogramstørrelse spille en afgørende rolle.

Forestil dig et klasseværelse eller et legerum, hvor væggene er prydet med visuelle vejvisere, der guider børnene gennem deres daglige rutiner. Eller tænk på en personlig tjekliste, der er skræddersyet til hvert enkelt barn og hjælper dem med at følge deres egne unikke rutiner og mål.

Det er her, vores piktogrammer kommer ind i billedet. Disse enkle, men kraftfulde billeder kan gøre en enorm forskel i børns hverdag ved at skabe struktur, støtte og forståelse. Men når det kommer til at vælge den rette størrelse piktogrammer, kan det være svært at vide, hvor man skal begynde.

I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem forskellige piktogramstørrelser og hjælpe dig i den rigtige retning i valg af piktogrammer til din institution. Fra store piktogrammer, der er perfekte til at hænge op og skabe et visuelt sammenhængende miljø, til små piktogrammer, der er ideelle til individuelle brugssituationer, vi har det hele.

Så hvis du vil skabe et miljø, der fremmer læring, trivsel og selvstændighed for børnene i din institution, så læs med, mens vi udforsker, hvordan du finder den perfekte piktogramstørrelse til dine behov. Lad os komme i gang!

 

15x15 cm: Perfekt til at placere i institutionens miljøer

De største piktogrammer på 15x15 cm er ideelle til at hænge op i institutionens fællesområder. De er store nok til at blive set på afstand og kan fungere som tydelige vejvisere og informationsskilte.

  • Brug: På væggene i klasseværelser, gange og fællesområder.
  • Fordele: Gør det nemt for børnene at navigere og forstå deres omgivelser.

 

10x10 cm: God til kommunikation til grupper

Piktogrammer på 10x10 cm er en fremragende størrelse til at kommunikere med grupper af børn, f.eks. under morgensamlinger eller gruppeaktiviteter. De er store nok til at blive set af flere børn på én gang, men ikke så store, at de dominerer rummet.

  • Brug: Under morgensamlinger, gruppesessioner og andre fælles aktiviteter.
  • Fordele: Synlige for hele gruppen og lette at håndtere.

 

6x6 cm: Ideel til arbejde med enkelte børn

Når du arbejder med få eller enkelte børn, er piktogrammer på 6x6 cm en praktisk løsning. De er store nok til at være tydelige, men samtidig små nok til at blive brugt på borde eller individuelle arbejdsstationer.

  • Brug: Ved individuelle skriveborde, smågruppeundervisning eller specifikke aktiviteter.
  • Fordele: Let at bruge tæt med børnene, store nok til at de kan ses af flere på en gang, men små nok til at kunne bruges til et hav af aktiviteter. 

 

4x4 cm: Perfekte til arbejde med det enkelte barn

De mindste piktogrammer på 4x4 cm er optimale til en-til-en-interaktioner. De kan bruges til at skabe personlige tjeklister eller hjælpe børn med at følge deres individuelle rutiner og mål.

  • Brug: På individuelle planner, tjeklister og kalender til personlig brug.
  • Fordele: Nemme at håndtere og ideelle til tæt, personlig interaktion.

 

2,7x2,7 cm: Praktiske til brug i hjemmet af børnefamilier

De 2,7x2,7 cm piktogrammer er perfekte til hjemmemiljøet, hvor børnefamilier kan bruge dem til at skabe struktur og rutiner for deres børn. Disse små, praktiske piktogrammer er ideelle til daglige tjeklister og rutineopgaver.

  • Brug: Til hjemmebrug, på tjeklister, køleskabe, opslagstavler og andre steder i hjemmet.
  • Fordele: Små, diskrete og perfekte til at skabe en struktureret hverdag i hjemmet. Samtidig med at der bliver skabt en rød tråd mellem institutionens piktogrammer og hjemmets.

 

Uanset hvilken størrelse du vælger, er det vigtigt at huske, at piktogrammer er mere end blot billeder – de er værdifulde redskaber, der kan skabe struktur og støtte i børnenes hverdag. Ved at vælge den rette størrelse piktogrammer kan du bidrage til at skabe et miljø, der fremmer læring, trivsel og selvstændighed for alle børn.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere vejledning? Vi er her for at hjælpe! Kontakt os gerne, så vi sammen kan finde den bedste løsning til din institution.

Følg med på vores blog for flere tips og ideer til, hvordan du kan skabe et positivt og struktureret miljø for børnene. Vi ser frem til at fortsætte rejsen med dig!